Opening Sport- en Cultuurhal MFA de Zweede

Stand van zaken sport- en cultuurhal

Er wordt (achter de schermen) volop gewerkt aan het realiseren van de nieuwe sport- en cultuurhal, waarvan we u graag op de hoogte houden. Op deze pagina plaatsen we steeds updates. Heeft u vragen, stuur dan een e-mail naar [email protected] Wij beantwoorden deze graag! Update februari 2022: de hal krijgt vorm De hal krijgt nu […]

Timelapse donderdag 11 november

Wim Nijhuis – Betrokken vanaf het eerste uur

Tot ons grote verdriet is afgelopen juli Wim Nijhuis overleden. Wim was vrijwilliger van het eerste uur en heeft veel betekend voor MFA de Zweede en de realisatie van de nieuwe hal. Het was een grote wens van hem dat er een goed ingerichte gymzaal voor G.V. Unisson in de Westerveld hal zou komen.

Momenteel zijn we bezig om de inrichting te vervolmaken met een wandtrampoline, ter nagedachtenis aan Wim. U kunt ons  daarbij helpen door een donatie te doen aan de vrienden van de Zweede:

  • NL80 RABO 0346030110,
  • tnv. Stichting Vrienden van de Zweede,
  • o.v.v. ‘Wim Nijhuis’

Yes, we did it!!! 2 november 2019 gaat de boeken in als een historische dag voor Boekelo, Twekkelo en Usselo

Het hart klopte in de keel bij de vele aanwezigen toen burgemeester Onno van Veldhuizen zaterdag 2 november 2019 om 17.00 uur de eindstand van de fundraisingactie bekend maakte. Er ontsnapte een zucht van verlichting toen het bedrag van €208.497,32 in beeld kwam!!! De sport- en cultuurhal komt er dankzij de giften uit Boekelo, Twekkelo en Usselo. Én door de inzet van de vele vrijwilligers. Na maanden van inspanningen is het einddoel bereikt en krijgen de dorpen het ‘kloppende hart’ dat de leefbaarheid en de saamhorigheid nog meer zal vergroten. De Zweede is in één klap honderden vrienden rijker.

De dorpen hebben gul gegeven
’s Ochtends om 09.00 uur gingen 136 collectanten na een peptalk door wethouder Jurgen van Houdt op pad in Boekelo, Twekkelo en Usselo om huis-aan-huis machtigingsformulieren op te halen. Het streefdoel was €50.000 in te zamelen dat bij deze minimale opbrengst door een anoniem fonds en een anonieme donateur verdriedubbeld zou worden. En dat is ruimschoots overtroffen: €75.000 werd huis-aan-huis opgehaald en op de dag zelf kwamen nog een paar andere grote giften binnen. Inclusief de verdriedubbelaarsconstructie resulteerde dat in het eindbedrag van €208.497,32. Stichting Vrienden van De Zweede, speciaal opgericht voor de fundraisingactie, en alle betrokkenen zijn opgelucht en vooral heel blij. “Eindelijk komt er na 20 jaar de langverwachte hal om de multifunctionele accommodatie De Zweede compleet en klaar voor de toekomst te maken. De dorpen hebben zich van hun beste kant laten zien, het is echt hartverwarmend.”

Faciliteiten sport- en cultuurhal voor meerdere doeleinden
Naar verwachting gaat in het voorjaar van 2020 de eerste schop in de grond en wordt de sport- en cultuurhal in het najaar geopend. Vooralsnog krijgt de hal vooral basisfaciliteiten die voor meerdere doeleinden geschikt zijn, zoals concerten en evenementen. Hierbij wordt rekening gehouden met wensen van de (toekomstige) gebruikers en de laatste wettelijke eisen. Denk aan toestelberging, zaalwachtruimte en kleedkamers. Maar ook een handige transportingang, goede verlichting, daglicht, een goede akoestiek (nagalm), multifunctionele vloer en rolstoeltoegankelijkheid. Alle extra opbrengsten – de machtigingsformulieren kunnen nog t/m 9 november worden ingeleverd – kunnen worden besteed aan extra’s, zoals een tribune, scorebord, aankleding van de ruimtes en extra zaalinrichting.

Zoveel meer mogelijk op sportief en cultureel gebied
Ook de verenigingen, clubs en basisscholen zijn in hun nopjes nu de nieuwe hal er komt. Op sportief vlak is er zoveel meer mogelijk. Dat komt ten goede van de lichamelijke ontwikkeling van de kinderen en het sportaanbod. Daarnaast kunnen er ook (grootschalige) culturele evenementen plaatsvinden die de samenleving een mooie impuls geven. We kunnen niet wachten tot het zover is. Iedereen die heeft bijgedragen, op welke manier dan ook: onze oprechte dank en waardering!

Dagblad TC Tubantia en RTV Oost deden verslag van de actie:
TC Tubantia 02-11-2019 >>
RTV Oost 02-11-2019 >>

In de media!

De fundraisingactie voor de nieuwe sport- en cultuurhal ontgaan ook de media niet. Op woensdag 30 oktober verscheen zowel in de Huis aan Huis Enschede en Dagblad TC Tubantia een raak artikel over onze bijzondere actie en de saamhorigheid in Boekelo, Twekkelo en Usselo.

Artikel Huis aan Huis Enschede 30-10-2019 >>
Artikel TC Tubantia 30-10-2019 >>

Magazine ‘Hart voor De Zweede’

De fundraisingactie voor de nieuwe sport- en cultuurhal komt steeds dichterbij. Speciaal hiervoor hebben we een magazine voor u gemaakt met alle (achtergrond)informatie over de nieuwe hal, interviews met (toekomstige) gebruikers, de historie en allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden. Ook is het machtigingsformulier toegevoegd waarmee u de actie kunt steunen.

Het magazine wordt in het weekend van 18-20 oktober huis-aan-huis bezorgd in Boekelo, Twekkelo en Usselo. U kunt ‘m hier ook digitaal lezen.

Zaterdag 2 november wordt een historische dag!

Die dag gaan tientallen ambassadeurs van de Stichting Vrienden van De Zweede op pad om huis-aan-huis te collecteren in Boekelo, Twekkelo en Usselo voor de nieuwe sport- en cultuurhal. Aan het eind van de dag zal de Enschedese burgermeester Onno van Veldhuizen bekend maken of we het streefbedrag van €50.000 hebben gehaald. De campagne om de fundraising onder de aandacht te brengen start deze week.

28 Maart de officiele opening van De Zweede

Op 28 maart 2015 om 16.00 wordt na jaren van inspanning door veel mensen het gebouw De Zweede officieel geopend. Voor de opening zullen de gebruikers in een optocht door Boekelo richting de Zweede gaan. Na de officiële activiteiten is er gelegenheid om de opening onder het genot van een drankje met elkaar te vieren. U komt toch ook?

 

Laatste tussenstand Stenenactie!

Wij wensen u allen een heel gezond, sportief en muzikaal 2014 toe! We hebben 2013 afgesloten met een geweldige tussenstand van €27.427,50!

Wilt u toch nog een steen aanvragen dan kunt u dat mailen naar [email protected]

De commissie DOEN gaat nu bezig met het aanschrijven van bedrijven uit de regio. Heeft u een bedrijf en bent u geïnteresseerd om ook daarmee uw steentje bij te dragen? Dan kunt u dit mailen naar [email protected]